Akademik Kadro İlanları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Akademik Kadro İlanları, Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi alım ilanlarından oluşmaktadır. Akademik ilanlar belirli şartlar ve kriterlere göre açılmaktadır. Başvuru şartlarına uyan adaylar başvuru yapmasının ardından gerekli süreçleri tamamlamasının ardından seçilmesi durumunda üniversitenin bünyesine dahil olmaktadır. Akademisyen nasıl olunur, Asistan olmak istiyorum ne yapmam gerekir gibi çeşitli soruların fazlaca gelmesi sebebiyle detaylı bir yazı kaleme aldık. Detaylara geçelim;

Akademik Kadro İlanları Nasıl Takip Edilir?


Akademik kadro ilanlarını takip etmek için üniversitelerin sitelerini tek tek takip etmek gerekiyor esasında ancak bu ilanlar toplu olarak resmi gazetede toplu bir şekilde yayınlanmaktadır. Ancak resmi gazete günlük olarak yayınlandığı ve kategori sistemi zayıf olması sebebiyle kullanıcılar açısından zorluk yaşatmaktadır. Bir diğer alternatif ise ilan.gov.tr olarak önümüze çıkmaktadır. Ancak resmi gazeteden bunun da pek bir farkı bulunmamaktadır. Bizleri takip eden kullanıcılarımıza önerimiz AKİ (Akademik Kadro İlanları) sitesini ve uygulamasıdır. 

Akademik Kadro İlanları (AKİ) – Mobil Uygulama




Akademik Kadro İlanları uygulaması ile günlük çıkan ilanları anlık olarak takip edebilir, başvurusu devam eden ilanları görebilirsiniz. Gelişmiş kategori sistemi ile Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi ilanlarının hangisi ilginizi çekiyorsa o ilanları kolay bir şekilde takibe alabilirsiniz. Dilerseniz uygulamanın tanıtım videosunu izleyerek yerinde görebiliriz.




Akademik Kadro İlanları Ne Zaman Yayınlanır?


Akademik İlanlar her ay düzenli bir şekilde yayınlanmaktadır. Ancak belirli aylar içerisinde ilan sayıları çoğalmaktadır. Örneğin en çok çıktığı aylar ‘Haziran-Eylül arası ve Kasım-Aralık’ ayı içerisindedir. YÖK kadro dağıtımını mart veya nisan ayında yapmaktadır. 

Akademik İlanların Başvuru Süresi Ne Kadar?


Genel itibariyle 14-15 gün süre belirlenmektedir ancak üniversiteler bu süreyi değiştirebilimektedir. Net bilgi için başvuracağınız ilanda başvuru tarihleri net bir şekilde yazacaktır. O süre zarfında başvuru yapabilirsiniz.

Akademik İlana Online Olarak Başvuru Yapabilir mi?


Umumiyetle posta yoluyla başvuru evrakları kabul edilmektedir. Ancak bazı istisnalar hariç. Kimi üniversite elden ve başvuran kişinin kendisi gelmesini isterken kimisi posta ile kabul edebilmektedir. Net bilgiyi başvuracağınız ilanın detaylarında bulabilirsiniz.

Akademik Kadro İçin Gerekli Şartlar


Akademik personel olmanın ilk şartı, lisans mezunu olmaktır. Buna müteakip ALES ve YDS puanınızın olması ayrıca GANO puanınızın iyi olması gerekmektedir. Başvuracağınız ilanda detaylar bölümünde özel şartları sağlıyorsanız başvuru yapabilirsiniz. Eğer ki özel şart çok spesifik ise muhtemeldir ki özel bir kişiye açılmıştır.

Kimler Akademisyen Olabilir?


İlgili ilanda şartları sağlayan ve çeşitli kademeleri geçen her üniversite mezunu olabilir. Temel şart lisans mezunu olmak, GANO-ALES ve YDS puanlarına sahip olmaktır.

Araştırma Görevlisi İlanları Nerede Yayınlanır?


Akademik Kadro İlanları  sayfasından güncel Araştırma Görevlisi ilanlarına ulaşabilir ve takip edebilirsiniz. Dilerseniz uygulama halini yükleyerek çıkan ilanları anlık olarak gelen bildirimler ile takip edebilirsiniz.


Öğretim Görevlisi İlanları Nerede Yayınlanır?


Akademik Kadro İlanları  sayfasından güncel Öğretim Görevlisi ilanlarına ulaşabilir ve takip edebilirsiniz. Dilerseniz uygulama halini yükleyerek çıkan ilanları anlık olarak gelen bildirimler ile takip edebilirsiniz.


Araştırma Görevlisi 50d ve 33a Kadroları Nedir? Araştırma Görevlisi Kaç Yıl Görev Yapar?


50d araştırma görevlisi kadrosu demek öğrenim süresi devam ettiği müddet işini yapabilir demektir. Yani doktora bittikten sonra işsiz kalacaksın anlamına gelir. 2023 seçimleri öncesi 50d kadrosunda olanları 33a kadrosuna geçirileceği belirtildi. Ancak yeni çıkan ilanlar hala 50d kadrosuyla çıkmaktadır. Bu durumdan onlar yararlanamamaktadır. İlerleyen zamanlarda tekrardan bu konuda bir düzenleme gelmesi muhtemeldir. 

33a araştırma görevlisi kadrosu ise öğrenim süresi bitse bile işine devam edebilir demektir. Yani doktora bitince işsiz kalma durumu bulunmamaktadır. 

Araştırma Görevlisi Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?


Araştırma görevlisi olmak için Akademik İlanlar sayfasında çıkan asistan ilanlarını takip edip şartları sağladığınız ilanlara başvuru yapmak ve gerekli aşamaları geçmek gerekir.

Araştırma Görevlisi Akademisyen Mi?


Akademisyendir.

Araştırma Görevlisi İçin Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer?


Güvenlik soruşturması, bulunduğunuz ile göre süresi değişmektedir. Genel olarak 2-3 ay sürmektedir.

Araştırma Görevlisi Olma Konusunda Yüksek Lisans Mezunu Olma Şartı Var Mı?


Başvuracağınız ilanın şartına göre değişmektedir. Genellikle yüksek lisans yapıyor şartlı ilanlar ağırlıkta çıkmaktadır. Lisans mezunu olmak, Doktora yapıyor olmak gibi şartları olan ilanlar da çıkmaktadır. 



AKADEMİK İLANLARI KAÇIRMAMAK İÇİN 


AKADEMİK KADRO İLANLARI UYGULMASINI İNDİR, 

İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OL!



  • Akademik Kadro İlanları
  • Burs İlanları
  • Açık Arşiv Siteleri
  • Ücretsiz Kurslar
  • YDS/YÖKDİL
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığımız Telegram kanalımızı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/MuratCenkAkademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.